رفتن به نوشته‌ها

بررسی اندرکنش جانبی شمع و خاک

هدف گذاری  آموزشی فصل بررسی اندرکنش جانبی شمع و خاک

  •  آشنایی با رفتار شمع‌ها تحت بار جانبی
  •  آشنایی با روش‌های ارائه شده در مدل سازی اندرکنش جانبی شمع و خاک
  • مدل سازی فنرهای چند خطی ( Multy Linear Elastic & Multy Linear Plastic
  • آشنایی با گزینه‌ی Interactive Data Base Editing در منوی Edit در برنامه  SAP2000

 مقدمه

در بسیاری از سازه‌ها به دلایل مختلف ( بلند شدگی پی , نشست بیش از حد , ناپایداری و ضعف خاک زیر سازه و . . . ) از شمع‌ها استفاده می‌شود . در یک دسته بندی کلی می‌توان رفتار شمع‌ها را به دو بخش محوری و جانبی تقسیم نمود . مقاومت محوری شمع‌ها از اصطکاک خاک جانبی شمع و مقاومت نوک انتهایی شمع بدست می اید . در بخش مقاومت جانبی شمع روش‌های گوناگونی برای تفسیر این رفتار وجود دارد یکی از روش‌های مورد قبول در بسیاری از آیین نامه‌ها استفاده از نمودارهای P – Y در شمع‌ها می‌باشد . بر این اساس می‌توان رفتار غیر خطی خاک اطراف شمع را توسط فنرها مدل نمود .

نرم افزارهای مختلفی در جهان وجود دارند که می‌توانند رفتار شمع‌ها را در حالت تکی یا گروهی در دو دسته محوری یا جانبی مورد بررسی قرار دهند اما با وجود این نرم افزارها چرا باید از نرم افزار SAP2000 برای این مدل سازی استفاده نمود ؟

در بسیاری از سازه‌ها لازم است اثر رو سازه , زیر سازه , شمع و فونداسیون با هم مدل سازی شوند تا بتوان اثر شمع و زیر سازه را بر روی رفتار رو سازه بررسی کرد . در این صورت برنامه‌های کمی در دنیا وجود دارند که بتوانند همزمان این دو بخش از سازه را با یکدیگر مدل سازی کنند و رفتار اندرکنش شمع و خاک را لحاظ کنند . همان طور که پیشتر نیز اشاره شد یکی از مدل‌های موجود برای بررسی رفتار اندرکنش شمع و خاک استفاده از فنرهای غیر خطی می‌باشد که در این روش به جای مدل سازی توده خاک اثر خاک را با استفاده از فنرهای غیر خطی به بدنه شمع لحاظ می‌کنند و به نوعی با این کار اندرکنش خاک و شمع را مدل سازی می‌کنند . در این فصل قصد داریم یک شمع تکی را در خاک رسی سخت مدل سازی نموده و به بخش بیرون زده‌ی شمع یک بار افزاینده‌ی جانبی اعمال نماییم و نحوه‌ی خروجی گرفتن تغییر مکان و دیاگرام خمش وبرش را در طول شمع بررسی کنیم .

r-27-2
r-25-2
r-13
r-7
r-4
r-5
r-3
previous arrow
next arrow